Om meg

Mitt navn er Gerd (Jorunn) Nilsson og i min 61. runde rundt solen står jeg fjellstøtt i hva jeg ønsker å bidra til i denne verden:

  • økt bevissthet og et rikere liv for deg som ønsker å ta grep for å oppnå dette
  • økologisk balanse og rettferdig fordeling av jorda ressurser slik at det blir mulig for alle mennesker å leve et verdig liv

For meg personlig henger disse to tingene sammen, men punkt 2 ivaretar jeg først og fremst gjennom en deltidsjobb hos Framtiden i våre hender og stadig nye tilpasninger i egen livsførsel.

Her på disse sidene dreier det seg om punkt 1. Hva som er et rikere liv for deg er det bare du som kan vite eller finne ut av. Vi har alle våre livsveier å gå. Det jeg kan bidra med er prosesser og verktøy som hjelper deg å finne dine svar og ta stegene som gir deg retning, mening og livsglede.

Bakgrunn

Jeg har i mange år vært svært engasjert i alt som kan fremme menneskenes naturlige utfoldelsestrang og trivsel gjennom å jobbe med dette i en eller annen form. Som leder, toppleder og HR-direktør i IKT-bransjen. Som konsulent og veileder innen lederutvikling, salgstrening og karriereutvikling. Sist, men ikke minst – som coach/fasilitator.

På veien har jeg opplevd både store suksesser og enkelte vonde skuffelser. Jeg har også fått erfare hvordan det er å føle seg fastlåst, tom og totalt utslitt. Det siste selv når alle “oppleste og vedtatte” kriterier for å ha det bra var oppfylt. Det skulle bli starten på reisen mot å romme stadig mer av den jeg er, ta egne følelser, behov og lengsler på alvor og løfte meg ut av valg og prioriteringer som nok gikk mer på autopilot enn å være bevisste. Så verdifullt var dette for meg selv, og for andre som var på tilsvarende reise samtidig, at jeg valgte å lære så mye som mulig om prosessene og verktøyene. Til slutt omsatt i levd liv og som fasilitator/coach for andre.

På fritiden

Noe av det som er riktig og viktig for meg i denne fasen av livet er rikelig med ro, stillhet og kontakt med naturen. Jeg bor i en liten, rød stue i naturskjønne omgivelser på Nesodden hvor jeg også har kort vei til tigerstadens pulserende liv når det blir litt for mye ro. Her har jeg en samboer  – som er den skjønne katten Silva.

Like rundt svingen har jeg min herlige sønn og skjønne svigerdatter, samt 2 vidundere av noen barnebarn. Jeg leser mye, hører på musikk, går i skogen eller sitter på et svaberg ved fjorden, mediterer, går på ski eller jogger en tur. Gode vennesamtaler med eller uten inntak av mat og drikke er også høyt verdsatt. I blant blir både Nesoddlandets og byens kulturtilbud og kaffebarer benyttet.

 

Min offisielle bakgrunn

Jeg har omfattende erfaring både fra privat næringsliv og offentlig sektor. Dette innbefatter mer enn 20 år i lederposisjoner, hvorav 9 av disse som toppleder. I tillegg til mer enn 15 år innen salg og salgsledelse i teknologi- og konsulentbransjen, har jeg bred erfaring med key account management, forretningsutvikling, strategiprosesser, endringsledelse og kompetanseutvikling. De siste årene har jeg arbeidet som rådgiver, coach og instruktør innen ledelse, salg, karriere og personlig utvikling.

Min utdannelse er økonomisk/administrativ. Jeg er sertifisert som Meta-NLP™ Master Practitioner Coach fra CoachTeam as. I tillegg har jeg gjennomført trening og praktisering på høyeste nivå av Voice Dialogue hos Hal&Sidra Stone i USA. Det er deres filosofi og metode som preger det meste av måten jeg arbeider på, men hele verktøykassen av utdannelse, kurs og erfaringer fra jobb og livet selv er flittig i bruk.

Her er noen av de spennende jobbene jeg har hatt:

2010 –          : Gerd Nilsson – Din Tur, fasilitator og kursveileder

2017 –           : Framtiden i våre hender, medlemskonsulent

2012 – 2013  : ISS Personalhusetrådgiver karriereutvikling

2010 – 2016  : JobLearn as, karriererådgiver

2006 – 2009: TAC as, salgsdirektør byggteknologi

2003 – 2006: Selvstending næringsdrivende, rådgiver/coach salg, ledelse og personlig utvikling

2001 – 2003: Terramar as, administrerende direktør

1999 – 2001:  IDC Norge, Country Manager & Business Development Manager

1985 – 1999:  Bull AS (Steria as), administrerende direktør, HR Director, Salgsdirektør, Salgssjef, Key Account Manager

1976 – 1985:  Posten, opplæringsleder, personalkonsulent, skranke-ekspeditør